Doelgroep
Professionals die werken met trauma(reacties) bij kinderen, jongeren en volwassenen in hulpverlening, onderwijs, zorg, bedrijfsleven en andere sectoren. Basiskennis van trauma en traumawerk is noodzakelijk om deze training te volgen en het is fijn als je al iets gelezen hebt over de polyvagaal theorie.
Werkwijze
Het zenuwstelsel is je vervoermiddel dat je door het leven navigeert. Jij bent de bestuurder dus is het handig om te weten hoe het zenuwstelsel werkt. Dan kun je weer op gang komen in de route die jij kiest. Zo houd jij het stuur in handen en voer je regie over je leven.
We nemen je stap voor stap mee in de polyvagaal theorie maar vooral in de vertaling naar en de toepassing in de praktijk.
Deb Dana heeft deze best ingewikkelde materie toegankelijk gemaakt en praktisch inzetbaar in de dagelijkse praktijk. In deze training bouwen we hierop voort en vullen we het aan. We integreren de PVT in onze werkwijze bij (traumatisch) verlies.
In het programma worden korte theoretische inleidingen afgewisseld met werkvormen, oefeningen en interventies. De oefeningen zijn ervaringsgericht en maken de theorie onmiddellijk toepasbaar in je dagelijkse praktijk.
De polyvagaaltheorie is geen aparte methodiek. Het is een benadering waarmee je je eigen manier van werken kunt verdiepen. Het doel is juist de integratie met je eigen methodieken en werkwijzen.
Voorbereiding
We adviseren om het boek 'Verankerd in veiligheid' van Deb Dana vooraf te lezen. (aff.link)
Inhoud
De training richt zich op het werken met de polyvagaaltheorie als basis en als extra verdiepende laag in het werken met rouw en trauma.
Thema’s die aan de orde komen zijn:
Trainers
Tanja van Roosmalen, Karlijn Lansink en gastopleider Riet Fiddelaers-Jaspers. Tanja en Riet zijn beiden verlies- en traumatherapeuten met een eigen praktijk. Ze zijn EMDR-therapeuten en hebben scholing en opleiding gevolgd bij o.a. Bessel van der Kolk, Franz Ruppert, Gwen Timmer, Stephen Porges, Deb Dana, Peter Levine en Maggi Kline en Pat Ogden. Karlijn werkt als rouwbegeleider en theaterdocent en volgde haar opleidingen o.a. bij Expertisecentrum Omgaan met Verlies
Accreditatie: op dit moment geen accreditatie, bij minimaal 5 aanvragen voor dezelfde beroepsvereniging vragen we accreditatie aan
Werktijden: van 10-16.30 uur
Locatie: Centrum voor Afscheid en Rouw, Heeze (bij Eindhoven). Goed bereikbaar met OV en auto.
Kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch.
Postadres en secretariaat:
Spoorlaan 9c
5591 HT Heeze
T: 040 - 226 04 50
KvK: 89058224
Telefonisch zijn wij bereikbaar
op werkdagen tussen 9 en 12 uur,
m.u.v. de schoolvakanties.
(+31) 040-2260450