Inhoud
De training richt zich op de alledaagse praktijk in het werken waarbij hechtingsprocessen tussen jou en degene met wie je werkt altijd een rol spelen. En het specifiek werken rond hechting- en verbindingsproblemen die cliënten inbrengen of …
Inhoud
De training richt zich op de alledaagse praktijk in het werken waarbij hechtingsprocessen tussen jou en degene met wie je werkt altijd een rol spelen. En het specifiek werken rond hechting- en verbindingsproblemen die cliënten inbrengen of …
Om aan de Mastercourse Systemisch werken met traumatisch verlies te starten, plannen we een intakegesprek met een van de opleiders.
In dit gesprek ga je samen verkennen of je voldoende competentie en motivatie hebt voor de opleiding en of de ople…
Veel kinderen krijgen op jonge leeftijd te maken met een verlies. Hun ouders zijn gescheiden of gaan scheiden of er overlijdt iemand in hun gezin. In toenemende mate zijn er kinderen die met beide verliezen te maken hebben. Van de echtscheidingski…
Doelgroep
Professionals die werken met trauma(reacties) bij kinderen, jongeren en volwassenen in hulpverlening, onderwijs, zorg, bedrijfsleven en andere sectoren. Basiskennis van trauma en traumawerk is noodzakelijk om deze training te volgen en he…
Inhoud
Dag 1 TRE (Tension and Trauma Releasing Exercises)
Trainer: Marc Doomernik met assistentie van Riet Fiddelaers-Jaspers
TRE gaat om spanning ontladende oefeningen als gevolg van (chronische) stress of traumatische gebeurtenissen. Door deze meth…
Voice Dialogue is een verrassende, avontuurlijke en niet oordelende methode die vaak leidt tot diepgaande inzichten en blijvende resultaten. Het leert je jezelf beter te managen en je keuzevrijheid te vergroten. Het Amerikaanse therapeutenechtpaar…
In Nederland sterven jaarlijks ruim 1800 mensen door zelfdoding. Deze overledenen zijn personen uit de omgeving van vele kinderen en jongeren. Zowel van nabestaanden als van professionals krijgen we regelmatig vragen over hoe ze kinderen moeten in…
Inhoud
De training richt zich op de alledaagse praktijk in het werken rond een diversiteit aan verliessituaties waarbij traumareacties waarneembaar zijn. Het betreft dus geen traumatherapie maar integratie van basale trauma-interventies in het werk…
Inhoud training
In een proces van rouw is het vaak lastig voor mensen om onder woorden te brengen wat ze voelen. Soms…
Opgroeien en behoeften gaan hand en hand. Wanneer behoeften ingevuld worden ontstaat er innerlijke rust. Is dit niet het geval, dan ontstaat er ongemak en onrust.
Baby’s en kinderen hebben volwassenen nodig, die in staat zijn om hun behoeften s…
Verlies in beeld is een methodiek waarbij met behulp van duplo-poppetjes en andere materialen de verliessituatie van de (rouwende) cliënt wordt verbeeld. In rouwbegeleiding en –therapie is het geschikt voor kinderen, jongeren, volwassen, partne…
Aan de buitenkant kan je niet zien of een kind ASS (Autisme Spectrum Stoornis) of ADHD heeft. Toch blijkt dat 2,5 procent van de Nederlandse kinderen volgens ouders een vorm van autisme heeft en ADHD komt naar schatting bij 5 procent van de kinder…
In het leven van kinderen kunnen zich gebeurtenissen voordoen die dermate overspoelend zijn dat ze door een overweldigende hulpeloosheid overvallen worden en afschuw en shock ervaren. Ze verliezen hun gevoel van veiligheid en kunnen last krijgen v…
Inhoud
Liefde en rouw zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zonder rouw gaat het niet. We maken in het leven verliezen mee door de dood, door een lichaam dat ons in de steek laat, door scheiding, door afgesneden te worden van belangrijke anderen…
Ingrijpende verlieservaringen kunnen leiden tot traumatische rouw waarbij de traumareacties de werkelijke rouw blokkeren. Nog sneller dan de emoties spreekt het lijf door stress- en symptoomreacties. Het dieperliggende traumaverhaal kan vaak niet …
Steeds vaker wordt een beroep gedaan op de uitvaartbegeleider voor een bijdrage aan de invulling van de afscheidsdienst. Dit vraagt andere kwaliteiten dan het organiseren en begeleiden van de uitvaart. In deze twee dagen zal de eerste dag in het t…
Postadres en secretariaat:
Spoorlaan 9c
5591 HT Heeze
T: 040 - 226 04 50
KvK: 7522.3570
Telefonisch zijn wij bereikbaar
op werkdagen tussen 9 en 12 uur,
m.u.v. de schoolvakanties.
(+31) 040-2260450